Recept: Basil & Lemon s Fogoso PLATA

Sklenice: typu long

Složení

  • 40 ml gin
  • 10 ml citronový fresh
  • 20 ml bazalkovo-citronový cordial *
  • na dolití Fogoso Plata

* Smícháme 300 g cukru, 20 g nasekané bazalky a 150 g citronové kůry v uzavíratelné nádobě a necháme 24 hodin v lednici. Poté celou směs vyklopíme do hrnce, přidáme 100 ml vody a velmi krátce povaříme. Přecedíme přes sítko a necháme vychladnout.

Postup přípravy

Sklenici naplníme ledem. Postupně nalijeme gin, citronovou šťávu a cordial. Dolijeme šumivým vínem Fogoso Plata a lehce promícháme. Ozdobíme lístkem bazalky. Fogoso PLATA je k mání zde.

Charakter: svěží sladkokyselá jízda okořeněná oblíbenou bazalkou.