Používáním webu vyjadřujete souhlas s používáním cookies, obchodními podmínkami a zásadami ochrany osobních údajů.

5 tipů jak správně pít Fogoso

Nápoje by si měl každý vychutnat tak, jak mu to nejvíce vyhovuje. U sektů Fogoso to platí dvojnásob a proto neexistují pravidla, která by se měla přísně dodržovat. Tento článek proto poodhalí jen několik tipů, které se nám osvědčily a které pomohou užít si Fogoso naplno a objevit jeho chuť.

1. Správná teplota je základ

Fogoso je nejlpeší ochutnat nejprve samotné. V čisté formě je pro něj nejlepší teplota 5-7 stupňů Celsia. Osobně dáváme přednost spíše pěti než sedmi. Je to proto, že jde o blendovaný sekt sladších vinných odrůd a nízká teplota udržuje rovnováhu chutí. Pokud dáváte přednosti výrazněji sladké chuti, můžete naopak servírovat ve vyšších teplotách, které sladké töny akcentují.

sklenka-fogoso

2. Jen si zatřeste ...

Ohnivý efekt, který funguje kombinací přírodní perleti a bublinek vyvoláte tím, že s lahví jemně zatřesete. Můžete ji také obrátit dnem vzhůru, nebo s ní pohybovat v přímce a uvidíte, jak bude nápoj reagovat. Jenže jde o sekt - zůstane potom po otevření i něco v lahvi? Tlaku se nemusíte příliš bát. Fogoso je sycené pouze jemně a tlak je nižší, než u klasického šampaňského. S třepáním se tak trochu počítá. Ale nic se nesmí přehánět - nejlepší je mít Fogoso dobře vychlazené a třepat s mírou :)

 

3. Jakou vybrat sklenici?

Ideální je sklenka na šampaňské, chybu ale neuděláte s jakoukoli sklenicí s vyšším úzkým profilem, vínovou sklenicí nebo koktejlovou sklenicí. Můžete vyzkoušet různé sklenice, v každém tvaru vynikne ohnivý efekt trochu jinak. Pro jeho vyšší intenzitu stačí se sklenkou trochu zavířit.

sklenka-fogoso-oro

4. S čím kombinovat?

Dezerty - chuť Fogosa je jako stvořená ke kombinaci s dezerty.

Mořské plody - Fogoso je ideální víno k mořským plodům, krevetám, kalámárům, ústřicím a chobotnicím.

Předkrmy - mezi aperitivem a jídlem, nebo společně s předkrmem chuť zapadne stejně dobře jako k dezertu.

5. Experimentujte

Vyzkoušejte zajímavé kombinace, ozdobte si třeba drink bylinkami (skvělá je máta a levandule) nebo kombinujte s netradičními chutěmi a dejte nám vědět, na jaké kombinaci jste si pochutnali. My pro vás právě připravujeme a testujeme míchané nápoje, které budou stát za to. Když přihlásíte svůj mail dole na stránce do newsletteru, dáme jednou měsíčně vědět, co jsme vymysleli a nové recepty a tipy vám neuniknou.