Proč pít víno z hrnku?

Pití vína z hrnku je klasika v případě svařáků, hrníčky se také používají u míchaných drinků a jsou čím dál oblíbenější. Ale co klasické víno či sekt, není to barbarství?

Víno z nádob podobných dnešním hrnkům pili už ve starověkém Řecku. Záleží na příležitosti a na tom, co je Vám příjemné. Layla Schlack ze serveru Winemag.com má obří kolekci sklenic na víno a i tak často sáhne po hrníčku. Dokonce si pohrává s myšlenkou, že hrníčky jsou nové sklenky na víno.  

img-01a

Jaké jsou tedy výhody hrnků?

  • Hrnky jsou velké - to je skvělé pro zavíření vínem a díky velkému povrchu je dostatek prostoru pro vyjádření aroma vína.
  • Ideální udržení teploty - máloco udrží teplotu lépe, než hrnek. To platí obzvlášť u smaltovaných plecháčků
  • Hrnek je těžký - jen tak se nepřevrhne 
  • Navozuje pocit pohody - narozdíl od vratké a designově agresivnější skleničky je hrnek spíše vyjádřením klidu a pohody, většinou ho máme psychologicky spojený s klidnou atmosférou.

Pokud chcete vyzkoušet víno nebo Prosecco z poctivého plecháčku, připravili jsme si pro vás stylové smaltované hrníčky. A pokud nakonec zůstanete u klasických sklenic, plecháček využijete na výlety, čaj, kávu, svařák či horkou čokoládu.

 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení