Proč pít víno z hrnku?

Pití vína z hrnku je klasika v případě svařáků, hrníčky se také používají u míchaných drinků a jsou čím dál oblíbenější. Ale co klasické víno či sekt, není to barbarství?

Víno z nádob podobných dnešním hrnkům pili už ve starověkém Řecku. Záleží na příležitosti a na tom, co je Vám příjemné. Layla Schlack ze serveru Winemag.com má obří kolekci sklenic na víno a i tak často sáhne po hrníčku. Dokonce si pohrává s myšlenkou, že hrníčky jsou nové sklenky na víno.  

Jaké jsou tedy výhody hrnků?

  • Hrnky jsou velké - to je skvělé pro zavíření vínem a díky velkému povrchu je dostatek prostoru pro vyjádření aroma vína.
  • Ideální udržení teploty - máloco udrží teplotu lépe, než hrnek. To platí obzvlášť u smaltovaných plecháčků
  • Hrnek je těžký - jen tak se nepřevrhne 
  • Navozuje pocit pohody - narozdíl od vratké a designově agresivnější skleničky je hrnek spíše vyjádřením klidu a pohody, většinou ho máme psychologicky spojený s klidnou atmosférou.

Pokud chcete vyzkoušet víno nebo Prosecco z poctivého plecháčku, připravili jsme si pro vás stylové smaltované hrníčky. A pokud nakonec zůstanete u klasických sklenic, plecháček využijete na výlety, čaj, kávu, svařák či horkou čokoládu.

 

 

 

Zpět do obchodu